00000

Kycklingfiléer marineras och ugnsteks sedan med sin limemarinad. Det gör köttet vitt, gott och mört.

För 20 person(er)

Ingredienser

3 kg kycklingfilé
3 tsk salt

Marinad

1 dl olivolja
3 lime, (3 tsk rivet limeskal + 1 dl pressad saft)
1,5 msk salvia, torkad
1 msk rosmarin, torkad
3 msk honung
5 vitlöksklyftor, finhackade
1 tsk svartpeppar, grovmald
4 fryspåsar, st 3-liters

Garnering

1 nypa salvia, färsk

1. Dela kycklingfiléerna på längden i 4 delar och lägg dem i dubbla plastpåsar.
2. Blanda marinaden och fördela den i påsarna. Knyt ihop och skaka så att det blandas. Marinera 2–3 tim el till nästa dag.
3. Sätt ugnen på 225°. Häll upp filéerna i 2 långpannor med marinaden, salta.
4. Stek mitt i ugnen 10–15 min, vänd filéerna efter halva tiden.
5. Lägg upp, garnera med färsk salvia och rosmarin och servera kycklingbitarna ljumma eller kalla.