Lime- och ingefärskaka

En hembakad kaka till färska jordgubbar smakar alltid gott.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 100 g smör - rumsvarmt
  • 2,5 dl strösocker
  • 4 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5 tsk salt
  • 1 lime
  • 240 g vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk ingefära - mald
  • 1 dl solroskärnor - rostade
  • 1 dl mjölk

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Rör smör och socker poröst.

  2. Rör i äggen, ett i taget, vaniljsocker, salt, limeskal och pressad limesaft.

  3. Blanda mjöl, bakpulver och solroskärnor. Rör ner det och mjölken i smeten.

  4. Häll smeten i en smord och bröad form.

  5. Grädda i mitten av ugnen ca 40 minuter.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!