Lime- och citrongräsbuljong med kokosmjölk och svamp

Smakrik och syrlig soppa som värmer skönt en kall vinterdag! Vill man ha ännu mer sting i soppan kan man tillsätta lite extra currypasta.

20 min

Lime- och citrongräsbuljong med kokosmjölk och svamp

1. Skala morötter, lök och vitlök. Skär dem i mindre bitar. Krossa citrongrässtjälkarna med baksidan av kniven.

2. Fräs grönsakerna i 1 msk olja tillsammans med citrongräs, limeblad och currypasta ca 3 min. Tillsätt vatten och fond och låt koka ca 10 min.

3. Ta kastrullen åt sidan och tillsätt kokosmjölk. Smaka av soppan med limeskal,  limesaft, 1 tsk salt och cayennepeppar. Sila soppan.

4. Ansa och skär champinjonerna i fjärdedelar. Stek dem i 1 msk olja tills de fått fin färg. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Lägg svampen i en burk och häll upp buljongen i en termos. Ta med på picknicken.

Recept från