1,5 timme
Ligurisk kaningryta – gör så här:
- Skär bort huvud och fötter på kaninen om inte det är gjort. Stycka kaninen i 8–10 bitar. Skölj bitarna i kallt vatten. Marinera köttet i 2 dl vin, ca 8 timmar i kyl.
- Skala och hacka lök och vitlök. Skär sellerin i små bitar. Hetta upp 1 msk olja i en gryta och fräs selleri, vitlök och lök på medelvärme ca 5 min. Tillsätt salvia, timjan, lagerblad och pepparkorn.
- Ta upp köttet ur marinaden och torka av ytan lätt. Salta köttet och bryn det runt om i 2 msk olja. Lägg över i grytan.
- Häll på 3 dl vin och koka upp. Bräsera köttet under lock ca 45 min. Rosta pinjenötterna.
- Tillsätt pinjenötter och oliver, fortsätt sjuda ca 15 min. Servera med sallad och eventuellt ris.