Libabröd med avokadohummus och tomatsallad

Recept på libabröd med avokadohummus och tomatsallad. Libabröd är stora tunnbröd med ursprung i Libanon. Du hittar dem i välsorterade butiker. Värm dem gärna lite först. Labneh är krämiga färskostbollar från Mellanöstern som säljs inlagda i olja.
Liselotte Forslin
Foto: Ulrika Ekblom

Ingredienser

  • 4 libabröd
  • 500 g tomater - små, i olika färger
  • 8 labnehbollar - t ex Sevan
  • 0,5 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Picklad rödlök

  • 3 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl ättiksprit - (12 %)
  • 10 svartpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • 2 rödlökar

Avokadohummus

  • 1 förp kikärter - (380 g)
  • 2 avokador - mogna
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 kruka koriander
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk citron - pressad
  • 1 tsk koriander - mald
  • 1 tsk spiskummin - mald
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 1 kruka mynta
  • 0,5 kruka koriander

Gör så här

  1. Picklad lök: Koka upp vatten, socker, ättika, pepparkorn och lagerblad. Skala och strimla löken. Lägg löken i lagen och låt kallna.

  2. Avokadohummus: Skölj kikärterna i kallt vatten och låt rinna av. Gröp ut fruktköttet ur avokadorna. Skala vitlöksklyftan. Mixa alla ingredienser i en matberedare. Krydda med salt och peppar.

  3. Skär tomaterna i klyftor eller skivor. Låt osten rinna av.

  4. Bred avokadohummus på bröden. Lägg på labneh, tomater, picklad rödlök, mynta och koriander. Strö på salt och peppar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!