Leverpastejmacka med bacon och picklade rotfrukter

Rotfrukterna ger bra smakbrytning till leverpastejen. De kan förberedas en dag i förväg.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 8 skivor leverpastej - bakad
  • 1 bit kålrot - (75 g)
  • 1 liten morot
  • 1 liten persiljerot
  • 1,5 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 dl ättiksprit - (12 %)
  • 1 krm salt

Tillbehör

  • knäckebröd
  • rotfrukter - picklade
  • bacon - knaperstekt
  • backtimjan

Gör så här

  1. Skala och skär rotfrukterna i små tärningar, ca 1/2 x 1/2 cm.

  2. Koka upp vatten, socker, ättika och salt i en kastrull. Lägg i rotfrukterna och låt koka ca 3 min. Låt rotfrukterna kallna i lagen.

  3. Lägg pastejen på knäckebröd och toppa med picklade rotfrukter och bacon. Garnera med backtimjan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!