00000

Rotfrukterna ger bra smakbrytning till leverpastejen. De kan förberedas en dag i förväg.

För 8 person(er)

Ingredienser

8 skivor bakad leverpastej
1 bit kålrot, (75 g)
1 liten morot
1 liten persiljerot
1 1/2 dl vatten
1 dl strösocker
1/2 dl ättikssprit (12 %)
1 krm salt

Tillbehör

knäckebröd
picklade rotfrukter
knaperstekt bacon
backtimjan

15 min + tid att kallna

1. Skala och skär rotfrukterna i små tärningar, ca 1/2 x 1/2 cm.
2. Koka upp vatten, socker, ättika och salt i en kastrull. Lägg i rotfrukterna och låt koka ca 3 min. Låt rotfrukterna kallna i lagen.
3. Lägg pastejen på knäckebröd och toppa med picklade rotfrukter och bacon. Garnera med backtimjan.

Fler recept med: Förrätter, Lättlagat, Mackor