3.73.73.73.73.7

Leverpastej är en grovmald pastej som är god att servera med rostad lök, cornichons och smörgåskrasse. Perfekt även som nattamat med en sval öl.

För 20 skivor:

Ingredienser

500 g svinlever
500 g späck
1 gul lök
1 msk smör
3 ägg
2 dl vispgrädde
2 msk potatismjöl
2 tsk mejram
2 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar, nymald

Tillbehör:

knäckebröd
cornichones
rostad lök
smörgåskrasse, klippt

30 minuter + 1 1/2 timme i ugn

Leverpastej – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Skala och hacka löken. Fräs den mjuk i smör.
  2. Mal lever och späck i köttkvarn. Blanda med övriga ingredienser. Häll smeten i en avlång form, 1 1/2 liter, klädd med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen ca 1 1/2 timme. Låt kallna.
  3. Servera gärna med knäckebröd, cornichones, rostad lök och smörgåskrasse.
Fler recept med: Fläskkött, Jul, Kött