Leverpastej

Leverpastej är en grovmald pastej som är god att servera med rostad lök, cornichons och smörgåskrasse. Perfekt även som nattamat med en sval öl.
Pernilla Lundberg
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 500 g svinlever
  • 500 g späck
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör
  • 3 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk potatismjöl
  • 2 tsk mejram
  • 2 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • knäckebröd
  • cornichons
  • rostad lök
  • smörgåskrasse - klippt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Skala och hacka löken. Fräs den mjuk i smör.

  2. Mal lever och späck i köttkvarn. Blanda med övriga ingredienser. Häll smeten i en avlång form, 1 1/2 liter, klädd med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen ca 1 1/2 timme. Låt kallna.

  3. Servera gärna med knäckebröd, cornichones, rostad lök och smörgåskrasse.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!