Leverpastej

Mild och god hemlagad leverpastej.

Leverpastej – gör så här:

  1. Skölj levern i rikligt med kallt vatten. Skär den och köttet i tärningar och mal med ansjovis och lök 2 gånger i köttkvarn.
  2. Vispa ihop ägg, grädde, mjöl, kryddor, konjak och madeira.
  3. Kör det malda ytterligare i mixer och tillsätt äggblandningen.
  4. Skira och låt smöret svalna, rör ner det i smeten.
  5. Sätt ugnen på 200° och sätt in en långpanna med vatten i nedre delen. Klä en 1 1/2-litersform med späck.
  6. Häll i smeten i formen, lägg över späck, täck med folie och grädda i vattenbadet 1 tim 45 min till 70° innertemperatur.
  7. Låt pastejen kallna i formen, stjälp därefter upp den (lätt sedan formen sänkts snabbt i hett vatten). Dela ev pastejen i bitar och frys det som inte går åt inom en vecka.

Recept från