00000

Jesper serverar siken med nyriven pepparrot, sparris och citronklyftor. Nykokt färskpotatis och forellromsås smakar ljuvligt gott till.

För 8 person(er)

Ingredienser

1 kg sikfiléer benfria med skinnet kvar
4 msk salt
4 msk strösocker

Till servering:

lättkokt vit sparris, riven pepparrot och citronklyftor

1. Blanda salt och socker. Gnid in filéerna med blandningen. Lägg ihop filéerna köttsida mot köttsida. Placera fisken i dubbla plastpåsar och förslut väl. Låt fisken rimma i kylen ca 3 tim.
2. Skrapa bort saltet från filéerna och skär den i 4-5 cm tjocka bitar. Stek fisken hastigt i smör i stekpannan, 1-2 min på var sida, beroende på tjocklek.
3. Servera med forellromsås, vit sparris, riven pepparrot och citronskivor.

Fler recept med: Fest, Fisk, Midsommar, Övrigt