Lemongrass chili tofu

Recept på lemongrass chili tofu. En himmelskt gott vegetariskt alternativ med lite sting. Serveras med vietnamesisk nudelbowl eller vietnamesiska tacos.
Recept på lemongrass chili tofu.
Recept på lemongrass chili tofu. Foto: Lina Eidenberg Adamo

Ingredienser

  • 600 g tofu - fast
  • 1 tsk strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • 1 dl majsstärkelse (Maizena) - Maizena
  • 3 msk rapsolja - + 2 msk

Kryddblandning

  • 2 thaichili - -3, röda
  • 4 citrongräs
  • 3 salladslökar
  • 1 tärning svampbuljong - eller grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk vatten
  • 1 msk strösocker
  • 1 krm salt
  • 1 krm gurkmeja
  • 1 msk soja - ljus

Gör så här

  1. Tofu: Skär tofun i ca 1 cm tjocka skivor. Torka av dem med hushållspapper. Krydda med socker och salt. Vänd dem i majsstärkelsen och skaka av lätt.

  2. Stek tofuskivorna runt om i 3 msk olja på hög värme tills de fått fin färg. Ta upp på ett fat.

  3. Kryddblandning: Kärna ur och finhacka chilin. Ansa och finhacka citrongräsen.

  4. Fräs chili, citrongräs och salladslök i 2 msk olja på medelvärme ca 3 min.

  5. Lös upp buljongen i hett vatten. Tillsätt buljong, socker, salt och gurkmeja i pannan och rör om.

  6. Lägg tofun i pannan. Blanda försiktigt och stek på medelvärme ca 3 min. Häll över sojan och stek ca 1 minut.

Recept av: Minna Tran

Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: Allt om Mat Vego❤️

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!