Lemonad med syren

Lemonad med syren är en god törstsläckare. Syrenerna ger lemonaden aromatisk twist, men citron är den tydligaste smaken. Några blåbär finns med för färgens skull.
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 15 klasar syrenblommor
  • 2 - 3 citroner - ekologiska
  • 8 dl vatten
  • 8 dl strösocker
  • 25 g citronsyra
  • 1 msk blåbär - gärna frysta, obs! ej amerikanska

Gör så här

  1. Skölj blomklasarna. Plocka bort de hårda skaften från blomklasarna och lägg blommorna i en rostfri bunke eller en större glasskål eller burk.

  2. Skölj citronerna i varmt vatten, skala av det yttersta gula skalet med potatisskalare. Pressa ut saften. Blanda citronsaft och citronskal med syrenerna.

  3. Koka upp vattnet och rör ner socker och citronsyra. Häll det över blommorna och tillsätt blåbären.

  4. Täck med lock och låt stå i kyl 2 dygn. Sila genom en finmaskig sil och häll upp lemonaden på väl rengjorda flaskor. Förvara i kyl.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!