4.34.34.34.34.3

Äntligen är det högsäsong för citron, lime och apelsin. Trotsa vintermörkret och ladda batterierna med fräsch citrus. Lemon curd, citronkräm, är gott i tårtor, bakverk och till scones. Här är bästa receptet på världens godaste lemon curd.

För 1 sats

Ingredienser

Lemon curd

3 citroner
3 ägg
3 dl strösocker
125 g smör
vatten

Lemon curd – gör så här:

  1. Skrubba 3 citroner i varmt vatten.
  2. Riv skalet från en av citronerna och blanda med pressad saft från alla tre i en kastrull.
  3. Tillsätt  3 ägg och 3 dl strösocker. Låt sjuda och rör till en tjock kräm.
  4. Blanda ner 125 g smör och rör till en jämn lemon curd. Häll upp på väl rengjord burk.

Krämig lemoncurd passar lika bra på en rostad macka som till fyllning i pajer och kakor. Lemon curd håller ca 1 vecka i kylen!

 

Gillade du det här receptet? Missa inte våra nyhetsbrev som ger matinspiration för hela veckan. Signa upp dig här för att få Veckomenyn och Helgmenyn varje vecka!

Få vardagsmiddagar och helgmenyer komponerade av Allt om Mat:s redaktör.

Foto: Ulrika Pousette