Lejonhuvuden

Allt om Mat

Ingredienser

  • 150 g purjolök
  • 500 g fläskfärs
  • 2 msk kinesisk soja
  • 1 msk potatismjöl
  • 0,5 dl vatten
  • 0,5 kapsel fond du chef - vegetarisk fond
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk ingefära - riven färsk
  • 1 - 2 krm peppar - vit- eller ­svart nymald
  • 1 msk rapsolja - till stekning

kålen

  • 1,5 - 2 dl vatten
  • 0,5 kapsel fond du chef - vegetarisk fond
  • 1 msk ingefära - riven färsk
  • 2 msk soja - kinesisk
  • 2 msk sherry - torr
  • 450 g pak choi - eller spetskål

Tillbehör

  • ris - kokt

Gör så här

  1. Snitta purjolöken på längden och skölj den noggrant mellan bladen. Dela den i bitar och skär först långa strimlor som sedan finhackas.

  2. Blanda purjolöken med färs, soja, potatismjöl, vatten, fondgelé, salt, ingefära och peppar. Blanda väl och forma 12 stora köttbullar med blöta händer så att smeten inte fastnar.

  3. Hetta upp olja i en rymlig stekpanna. Stek köttbullarna på strax över medelvärme ca 5 min. Vänd dem ofta så de får stekyta runtom. Tillsätt vatten, fondgelé, ingefära, soja och ev sherry. Låt småkoka under lock ca 20 min. Skölj och strimla pak soi. Blanda ner den mellan kött­bullarna i pannan när ca 3 min av koktiden återstår (har du spetskål bör den koka med ca 5 min). Servera lejonhuvudena med kokt ris.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!