I annonssamarbete med BONG TOUCH OF TASTE

Laxwallenbergare med smak av hummer

55555

En wallenbergare på lax med smak av hummer. Men som är enkel att göra och inte kostar skjortan. Kan det bli bättre? Nej, precis. Vi vågar lova att till och med barnen kommer att gilla det – och kan laga dem!

För 4

Ingredienser

450 g laxfilé skinn- och benfri
100 g lax kallrökt
1 tsk salt
2 st äggulor gärna ekologiska
2 dl vispgrädde 40%
1 msk Bong Touch of Taste Hummerfond
smör att steka i

50 min

GÖR SÅ HÄR: 

  1. Skär laxen i bitar och lägg dem i en mixer.
  2. Tillsätt salt och kör på hög hastighet till en slät smet. Glöm inte att skrapa ner kanterna så att all lax blir till färs.
  3. Tillsätt sedan äggulorna och fonden, till sist grädden, lite i taget, tills det blir en fin och luftig fiskfärs.
  4. Forma fyra jämnstora wallenbergare, lägg dem på en oljad bricka och låt dem vila i kylen minst 30 minuter.
  5. Hetta upp en stekpanna och stek biffarna i smör tills de är genomstekta men inte överstekta.

Servera med pressad potatis, brynt smör, ärtor och pressgurka.