30 minuter + 3 timmar i kyl
Gör så här:
- Blanda gula och bruna senapsfrön. Skär laxen i två bitar tvärs över. Gnid in laxen med senapen och strö senapsfröna runt om. Bryn bitarna hastigt i olja i en stekpanna, ca 30 sekunder på varje sida. Krydda med flingsalt. Lägg på fat och ställ i kylen 2–3 timmar.
- Dressing: Skala och finhacka löken. Finhacka sardellerna. Lägg lök och sardeller i en skål och vispa i senap, vinäger, olja och peppar.
- Mjukkoka äggen, 4–5 min beroende på storlek. Kyl i kallt vatten och skala dem.
- Halvera tomaterna. Fördela spenaten på ett stort fat. Blanda tomaterna med dressingen och strö över spenaten. Skär laxen i 1 cm tjocka skivor och lägg dem omlott över salladen. Halvera äggen och lägg dem runt om. Strö över oliverna och servera.