00000

Tataki: mycket snabb halstring där innanmätet förblir rått.

För 4 personer:

Ingredienser

600 g laxfilé, utan skinn och ben
1 tsk fänkålsfrön, hela
1 tsk dillfrön
1 tsk grönpeppar, torkad
1 tsk salt

Sparris- och potatisallad:

8 gröna sparrisar
20 färskpotatisar, kokta, kalla (ca 600 g)
2 msk pepparrot, finriven
1 msk gräslök, hackad
1 msk olivolja
0,5 msk citron, pressad
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald

Pepparrotscrème:

1 dl crème fraiche
1 msk pepparrot, finriven
1 tsk citron, pressad
1 krm salt

30 minuter

Laxtataki med sparris- och färskpotatissallad och pepparrotscrème – gör så här:

  1. Pepparrotscrème: Rör ihop alla ingredienser.
  2. Sallad: Koka sparrisen i lättsaltat vatten ca 2 min. Doppa den i vatten med isbitar så att kokningen avstannar. Skär den i ca 2 cm stora bitar.
  3. Skiva potatisen. Blanda potatis och sparris med pepparrot, gräslök, olivolja och citronsaft. Krydda med salt och peppar.
  4. Skär laxen i 4 portionsbitar. Mixa eller stöt fänkål, dillfrön, grönpeppar och salt till ett fint pulver. Krydda laxen med blandningen. Halstra laxen i torr, het stekpanna med släpp-lättbeläggning ca 20 sekunder på varje sida.
  5. Servera den nyhalstrade laxen med potatissallad och pepparrotscrème.
Fler recept med: Fisk, Huvudrätter - varmrätter