Laxtartar på knäckebröd med tångsallad och sojamajonnäs

Knäcke med laxtartar, tångsallad och sojamajonnäs är små godbitar på knäcke. Frys in laxen två dygn innan den ska serveras och skär den halvfryst, så går det lättare att skära. Tångsallad och tångkaviar hittar du i välsorterade mataffärer.  
Elisabeth Johansson
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 8 bitar knäckebröd - eller fröknäcke
  • 250 g lax - färsk
  • 0,5 citron
  • 2 msk gräslök - hackad eller 1 strimlad salladslök
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Sojamajonnäs

  • 1 dl majonnäs
  • 0,5 - 1 tsk soja - japansk

Tillbehör

  • 100 g tångsallad - (finns att köpa färdig i fiskdisken)
  • 50 g tångkaviar
  • gräslök

Gör så här

  1. Lägg upp knäckebrödet på ett fat. Skär laxen i små kuber. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1 tsk saft. Blanda laxen med citronskal och saft, gräslök och olja. Krydda med salt och peppar.

  2. Sojamajonnäs: Blanda ihop majonnäs och soja. Lägg den i en spritspåse.

  3. Lägg tångsallad på knäckebröden och lägg på laxtartar. Spritsa på sojamajonnäs och toppa med tångkaviar och gräslök.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!