Laxtartar är en enkel och läcker förrätt. Man kan servera laxtartar i små glas om man ska servera det som tapas eller plockmat. Laxtartar är ljuvligt gott och friskt i smaken.

För 4 portioner

Ingredienser

1 äggula
0,5 msk dijonsenap
1 msk pressad citron
1 dl rapsolja
flingsalt
nymald vitpeppar
5 sardeller
2 msk cornichoner (små inlagda gurkor)
2 msk kapris
2 msk dill hackad
2 msk gräslök hackad
300 g gravad lax i små tärningar

Till servering:

rosta bröd eller knäckebröd
citronklyftor

Laxtartar på gravad lax – gör så här:

  1. Vispa ihop äggula, senap och citronsaft. Vispa i oljan, lite i taget. Smaka av med salt och peppar.
  2. Hacka sardeller och cornichoner. Blanda ner sardeller, cornichoner, kapris, örter och sist laxtärningar i majonnäsen.
  3. Servera tartaren i glas tillsammans med bröd. Garnera med citron och dill eller gräslök.