Laxtartar på gravad lax

Laxtartar är en enkel och läcker förrätt. Man kan servera laxtartar i små glas om man ska servera det som tapas eller plockmat. Laxtartar är ljuvligt gott och friskt i smaken.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 äggula
  • 0,5 msk dijonsenap
  • 1 msk citron - pressad
  • 1 dl rapsolja
  • flingsalt
  • vitpeppar - nymald
  • 5 sardeller
  • 2 msk cornichons - (små inlagda gurkor)
  • 2 msk kapris
  • 2 msk dill - hackad
  • 2 msk gräslök - hackad
  • 300 g gravad lax - i små tärningar

Till servering

  • rosta bröd - eller knäckebröd
  • citronklyftor

Gör så här

  1. Vispa ihop äggula, senap och citronsaft. Vispa i oljan, lite i taget. Smaka av med salt och peppar.

  2. Hacka sardeller och cornichoner. Blanda ner sardeller, cornichoner, kapris, örter och sist laxtärningar i majonnäsen.

  3. Servera tartaren i glas tillsammans med bröd. Garnera med citron och dill eller gräslök.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!