4.14.14.14.14.1

En underbar förrätt som är enkel att göra och riktigt god. Välj en fin bit lax till tartaren, kryddad med citronmeliss blir det en riktig hit!

För 4 personer:

Ingredienser

200 g salmalax
1 snackgurka, eller 10 cm vanlig gurka
1 schalottenlök, liten
1 tsk citronskal, rivet
2 krm salt
1 krm svartpeppar, nymald

Majonnäs:

1 dl majonnäs, hemlagad eller Hellmann’s
2 msk kapris
1 msk citronmeliss, hackad

Garnering:

1 tsk olivolja
mâchesallad

10 minuter

Laxtartar med kaprismajonnäs – gör så här:

  1. Skär laxen i små tärningar. Fintärna gurkan. Skala och finhacka löken. Blanda lax, gurka, lök och citronskal. Krydda med salt och peppar.
  2. Majonnäs: Hacka kaprisen och blanda med majonnäs och citronmeliss.
  3. Dra ut en klick majonnäs på tallrikarna. Forma laxen till små puckar och lägg dem på tallriken. Droppa över olja och garnera med små salladsblad.
Tips!
Salmalax kan bytas ut mot ”vanlig” lax som varit fryst ca 3 dygn innan den hackas till tartar.
Fler recept med: Fisk, Förrätter, Fredagsmat, Lax