Laxtartar med kaprismajonnäs

En underbar förrätt som är enkel att göra och riktigt god. Välj en fin bit lax till tartaren, kryddad med citronmeliss blir det en riktig hit!
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 200 g salmalax
  • 1 snackgurka - eller 10 cm vanlig gurka
  • 1 schalottenlök - liten
  • 1 tsk citronskal - rivet
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Majonnäs

  • 1 dl majonnäs - hemlagad eller Hellmann’s
  • 2 msk kapris
  • 1 msk citronmeliss - hackad

Garnering

  • 1 tsk olivolja
  • mâchesallad

Gör så här

  1. Skär laxen i små tärningar. Fintärna gurkan. Skala och finhacka löken. Blanda lax, gurka, lök och citronskal. Krydda med salt och peppar.

  2. Majonnäs: Hacka kaprisen och blanda med majonnäs och citronmeliss.

  3. Dra ut en klick majonnäs på tallrikarna. Forma laxen till små puckar och lägg dem på tallriken. Droppa över olja och garnera med små salladsblad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!