Laxtartar med grönpeppar och dragon

55555

Laxtartar med grönpeppar och dragon - använd gärna salmalax till dessa goda snittar!

För 8 portioner

Ingredienser

1 baguette, gärna surdegsbröd, (ca 24 skivor)
1 vitlöksklyfta
2 schalottenlökar
1 gurka
1/2 msk grönpeppar i lag
2 krukor dragon
400 g laxfilé, gärna salmalax*
1/2 citron, finrivet skal och 2 msk saft
olivolja
flingsalt

20 min

Laxtartar med grönpeppar och dragon – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250°.
  2. Skiva baguetten i ca 24 skivor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla dem med 
2 msk olivolja.
  3. Rosta bröden till gyllene färg, 6–8 min. Halvera vitlöksklyftan och stryk snittytan mot brödskivorna.
  4. Skala och finhacka schalottenlöken. Skala gurkan. Halvera den på längden, kärna ur och tärna den fint. Finhacka grönpepparn. Plocka och lägg undan lite dragon till garnering. Finhacka resten. Tärna laxen smått.
  5. Skrubba citronen i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Blanda citronskal och -saft, 2 msk olja och 2 tsk flingsalt samt övriga ingredienser. Lägg 
en klick laxröra på varje crostini.
Fler recept med: Buffémat, Fisk