00000

Vi blandar inte det hackade färska laxköttet med citron, för då bleknar den vackert rosa färgen. I stället garnerar vi sedan tartaren med små citronbitar. Den färska laxen fryser vi ett par dygn för säkerhets skull enligt livsmedelsverkets rekommendationer.

För 10 st

Ingredienser

5 vitt bröd, skivor
200 g laxfilé, färsk, utan skinn
75 g kallrökt lax, utan skinn
0,5 vaniljstång
0,5 krm svartpeppar, nymald
1 tsk rapsolja

Garnering:

0,5 citron
1 dl vattenkrasse, eller kryddkasse

1. Rosta brödet, smöra och stansa ut rundlar à ca 4 cm.
2. Tina laxen. Fintärna all lax. Skrapa ur vaniljfröna, blanda med laxhack, peppar och olja.
3. Packa tartaren på brödrundlarna med hjälp av ett runt, litet mått.
4. Skiva och skär ut citronköttet och skär det i småbitar till garnering ihop med krasse.

Fler recept med: Fisk, Förrätter, Övrigt