Laxspett med färskpotatis slungad i senap. Börja med att blötlägga träspetten. 
Tio minuter i vatten brukar räcka.

För 4 portioner

Ingredienser

500 g färsk laxfilé
600 g färskpotatis
300 g morötter, gärna i olika färger
3 msk grov fransk senap
1 msk rödvinsvinäger
1 kruka dill
1 knipe rädisor
1/2 dl kapris (35 g)
1 förp rucola (80 g)
olivolja
salt + nymald svartpeppar
träspett, blötlagda

30 min

Laxspett med färskpotatis – gör så här:

  1. Ta bort skinnet och skär laxen i grova 
kuber (ca 3 x 3 cm). Trä upp kuberna på 
spett.
  2. Skölj och koka färskpotatisen i rikligt med lättsaltat vatten.
  3. Skala och skär morötterna i mindre bitar. Tillsätt dem till potatisen när det återstår 3 min av koktiden.
  4. Häll av och halvera potatisarna. Blanda potatis och morötter med senap, vinäger 
och 3 msk olja. Krydda med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar.
  5. Finhacka dillen. Skölj och skär rädisorna i bitar. Blanda dill, rädisor, potatis, morötter och kapris i en skål.
  6. Pensla laxen med 1 msk olja. Krydda med 
1 tsk salt och 2 krm peppar. Stek eller grilla laxspetten runt om ca 10 min.
  7. Skölj och torka rucolan. Tillsätt den till potatissalladen. Servera med de nygrillade laxspetten.