Laxsoppa med potatis och dill

Milda svenska smaker i en laxsoppa som även passar bra att göra på rester av kokt potatis och fisk.
Petra Lindstrand
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 400 g laxfilé
  • 1 gul lök
  • 125 g salladslök
  • 2 dl mellangrädde
  • 3 grönsaksbuljongstärningar
  • 600 g potatis - fast
  • 1 kruka dill
  • smör
  • salt

Tillbehör

  • 200 g bröd

Gör så här

  1. Skala och strimla löken. Ansa och strimla salladslöken. Spara det gröna på salladslöken till garnering. Fräs de båda löksorterna i 1/2 msk smör i en kastrull ca 3 min. Tillsätt 1 liter vatten, grädde och buljongtärningar och koka upp.

  2. Skala och tärna potatisen. Lägg den i kastrullen och småkoka tills den är mjuk.

  3. Tärna laxen. Krydda den med 2 krm salt. Repa och hacka dillen.

  4. Sjud laxen i soppan 3–5 min. Rör ner dillen och det gröna av salladslöken. Servera med bröd.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!