3.93.93.93.93.9

Milda svenska smaker i en laxsoppa som även passar bra att göra på rester av kokt potatis och fisk.

För 4 personer:

Ingredienser

400 g laxfilé
1 gul lök
125 g salladslök
2 dl mellangrädde
3 grönsaksbuljongtärningar
600 g potatis, fast
1 kruka dill
smör, salt

Tillbehör:

200 g bröd

20 minuter

Laxsoppa med potatis och dill – gör så här:

  1. Skala och strimla löken. Ansa och strimla salladslöken. Spara det gröna på salladslöken till garnering. Fräs de båda löksorterna i 1/2 msk smör i en kastrull ca 3 min. Tillsätt 1 liter vatten, grädde och buljongtärningar och koka upp.
  2. Skala och tärna potatisen. Lägg den i kastrullen och småkoka tills den är mjuk.
  3. Tärna laxen. Krydda den med 2 krm salt. Repa och hacka dillen.
  4. Sjud laxen i soppan 3–5 min. Rör ner dillen och det gröna av salladslöken. Servera med bröd.