Laxsoppa med curry

Laxsoppa med curry serveras blanda annat med indiska papadums. Ofta innehåller fisksoppor saffran som ger dem god smak och vacker färg. Här används curry som också gör soppan vackert gul, kryddig och lite lagom stark.
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 400 g laxfilé - utan skinn och ben, MSC-märkt
  • 2 röda paprikor
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd chili - t ex spansk peppar
  • 2 msk ingefära - riven
  • 1 msk masalacurry
  • 2 msk rapsolja
  • 1 l vatten
  • 2 grönsaksbuljongstärningar
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 100 g spenat - färsk

Garnering

  • 1 kruka koriander

Tillbehör

  • turkisk yoghurt
  • mango chutney
  • papadums

Gör så här

  1. Kärna ur och skär paprikan i mindre bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och hacka chilin.

  2. Fräs paprika, lök, vitlök, chili, ingefära och curry i olja i en gryta under omrörning ca 5 min. Häll på vattnet och tillsätt buljongtärningarna. Låt koka under lock ca 10 min.

  3. Skär laxen i ca 2 x 2 cm stora bitar. Grovhacka spenaten. Blanda ner lax och spenat i grytan och låt sjuda ytterligare 2–3 min.

  4. Toppa soppan med koriander och servera med yoghurt, mango chutney och papadums.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!