55555

Laxsoppa med curry serveras blanda annat med indiska papadums. Ofta innehåller fisksoppor saffran som ger dem god smak och vacker färg. Här används curry som också gör soppan vackert gul, kryddig och lite lagom stark.

För 4 personer:

Ingredienser

400 g laxfilé, utan skinn och ben, MSC-märkt
2 röda paprikor
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd chili, t ex spansk peppar
2 msk ingefära, riven
1 msk masalacurry
2 msk rapsolja
1 liter vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
100 g spenat, färsk

Garnering:

1 kruka koriander

Tillbehör:

turkisk yoghurt
mango chutney
papadums

20 minuter

Laxsoppa med curry – gör så här:

  1. Kärna ur och skär paprikan i mindre bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och hacka chilin.
  2. Fräs paprika, lök, vitlök, chili, ingefära och curry i olja i en gryta under omrörning ca 5 min. Häll på vattnet och tillsätt buljongtärningarna. Låt koka under lock ca 10 min.
  3. Skär laxen i ca 2 x 2 cm stora bitar. Grovhacka spenaten. Blanda ner lax och spenat i grytan och låt sjuda ytterligare 2–3 min.
  4. Toppa soppan med koriander och servera med yoghurt, mango chutney och papadums.