Laxsoppa, enkel

Med laxfilébitar på lut i frysen fixas soppan snabbt och lätt. Soppa är både magert och gott, och med bröd till blir magen fortare mätt.

Enkel laxsoppa – gör så här:

  1. Ansa och dela fänkålen. Ta bort mittstammen och skär resten i mindre bitar. Dela, skölj och strimla purjolök. Skala morötter och potatis. Skiva morötterna och tärna potatisen.
  2. Hetta upp oljan i en gryta. Fräs grönsakerna och vitlöken hastigt.
    Tillsätt vatten, buljongtärning, citronskal och saft, timjan och peppar. Koka upp och låt soppan sjuda 10-15 min under lock.
  3. Dela laxfiléerna i bitar. Lägg ner dem i soppan, lägg på lock och ställ soppan åt sidan ca 5 min.
  4. Smaka av soppan med eventuellt mer salt och servera med bröd.

Recept från