Med laxfilébitar på lut i frysen fixas soppan snabbt och lätt. Soppa är både magert och gott, och med bröd till blir magen fortare mätt.
För 2 person(er)
Ingredienser
1
liten fänkål, (125 g)
0,5
purjolök, (100 g)
1-2
morötter, (100 g)
1-2
potatisar, (125 g)
0,5 msk
olivolja
1
vitlöksklyfta, pressad
0,5 l
vatten
1
fiskbuljongtärning
0,5
citron
1 msk
pressad citron
0,5 tsk
timjan
1 krm
vitpeppar, nymald
1 nypa
ev salt
200 g
laxfilé
Tillbehör
4
skivor fullkornsbröd
10 g
lättmargarin
Enkel laxsoppa – gör så här:
Ansa och dela fänkålen. Ta bort mittstammen och skär resten i mindre bitar. Dela, skölj och strimla purjolök. Skala morötter och potatis. Skiva morötterna och tärna potatisen.
Hetta upp oljan i en gryta. Fräs grönsakerna och vitlöken hastigt.
Tillsätt vatten, buljongtärning, citronskal och saft, timjan och peppar. Koka upp och låt soppan sjuda 10-15 min under lock.
Dela laxfiléerna i bitar. Lägg ner dem i soppan, lägg på lock och ställ soppan åt sidan ca 5 min.
Smaka av soppan med eventuellt mer salt och servera med bröd.
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till
dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.