Laxsnittar

Den vakuumpackade, skivade och rökta laxen är bekväm att använda till goda laxsnittar. Storleken varieras med mer eller mindre lax på brödet - tänk munsbit!
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 pkt landgångsbröd - vitt, eller toast, skivat
  • 200 g smör - mjukt
  • 6 msk söt svensk senap
  • 1 gurka
  • 600 g kallrökt regnbågslax - skivad
  • 1 knippe dill
  • 1 nypa svartpeppar
  • 1 pkt tandpetare

Gör så här

  1. Rör ihop smör, senap och peppar och bred brödet rätt rikligt med blandningen.

  2. Ta därefter ut rundlar med ca 4 cm diameter eller kantskär skivorna och dela dem i munsbitar. Lägg dem på en bricka och täck med plastfolie. Hit kan förberedas

  3. Klyv och skiva gurkan och lägg en gurkmåne på varje. Dela laxskivorna i 2-3 delar och forma en enkel snurra eller vik bara ihop med lite dill.

  4. Sätt fast laxen på gurkan och brödet med en tandpetare.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!