00000

Den vakuumpackade, skivade och rökta laxen är bekväm att använda till goda laxsnittar. Storleken varieras med mer eller mindre lax på brödet - tänk munsbit!

För 60 snittar

Ingredienser

1 pkt skivat vitt landgångs- eller toastbröd
200 g smör mjukt
6 msk söt svensk senap
1 gurka
600 g kallrökt regnbågslax skivad
1 knippa dill
1 nypa svartpeppar
1 pkt tandpetare

Laxsnittar – gör så här:

  1. Rör ihop smör, senap och peppar och bred brödet rätt rikligt med blandningen.
  2. Ta därefter ut rundlar med ca 4 cm diameter eller kantskär skivorna och dela dem i munsbitar. Lägg dem på en bricka och täck med plastfolie.
    Hit kan förberedas
  3. Klyv och skiva gurkan och lägg en gurkmåne på varje. Dela laxskivorna i 2-3 delar och forma en enkel snurra eller vik bara ihop med lite dill.
  4. Sätt fast laxen på gurkan och brödet med en tandpetare.