Laxsallad med senaps- och honungsdressing

Laxsallad är bra picknickmat om vädret tillåter
Allt om Mat
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 800 g potatis - kokt, kall, (gärna små- eller färskpotatis)
  • 400 g lax - varmrökt
  • 1 knippe rädisor
  • 150 g sallad - blandad (1 påse)

Dressing

  • 2 msk dijonsenap
  • 2 msk honung - flytande
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk vatten
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 4 skivor fiberfranska - rostat

Gör så här

  1. Skär potatisen i bitar eller halvor. Ta bort skinn och ben från fisken och dela den i mindre bitar.

  2. Skiva rädisorna. Fördela salladen på ett fat eller på tallrikar. Lägg på lax och rädisor.

  3. Vispa samman ingredienserna till dressingen och häll den över salladen. Servera med rostat bröd.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!