55555

Laxsallad är bra picknickmat om vädret tillåter

För 4 person(er)

Ingredienser

800 g potatis, kokt, kall, (gärna små- eller färskpotatis)
400 g lax, varmrökt
1 knippa rädisor
150 g blandad sallad, (1 påse)

Dressing:

2 msk dijonsenap
2 msk honung, flytande
3 msk olivolja
1 msk vatten
2 krm salt
1 krm svartpeppar, nymald

Tillbehör:

4 skivor rostat fiberfranska

Laxsallad  – gör så här:

  1. Skär potatisen i bitar eller halvor. Ta bort skinn och ben från fisken och dela den i mindre bitar.
  2. Skiva rädisorna. Fördela salladen på ett fat eller på tallrikar. Lägg på lax och rädisor.
  3. Vispa samman ingredienserna till dressingen och häll den över salladen. Servera med rostat bröd.
Näringsvärde
Ca 550 kcal per portion, 22 g fett, 29 g protein, 60 g kolhydrater
Fler recept med: Fisk, Picknick, Smalt