00000

God sallad med smak av kummin och fänkål. Blir dressingen till salladen för syrlig kan den rundas av med lite strösocker.

För 2 person(er)

Ingredienser

1 dl couscous
1 dl grönsaksbuljong
0,5 gurka
1 röd paprika
1 romansallad, kruka
200 g gravad lax, i bitar
1 msk kummin, stött
1 msk fänkål, stött
2 msk pumpafrön, rostade
2 msk solrosfrön, rostade
1 dl dillkvistar
0,5 tsk salt
0,5 krm svartpeppar, nymald

Dressing:

1 dl yoghurt, mild naturell
1 msk citron, pressad
1 krm salt

20 minuter

Laxsallad med couscous och yoghurtdressing – gör så här:

  1. Tillaga couscousen i grönsaksbuljong enligt förpackningens anvisning. Skala, kärna ur och tärna gurkan. Kärna ur och tärna paprikan. Riv salladen i mindre bitar.
  2. Vänd laxen i kryddorna. Stek laxen hastigt i het stekpanna ca 30 sekunder på varje sida.
  3. Skiva laxen tunt och blanda med couscous, pumpafrö, solrosfrön, dillkvistar och grönsaker. Krydda med salt och peppar.
  4. Dressing: Blanda yoghurt med citronsaft och salt. Servera till salladen.