30 min
Laxsallad med avokado, grapefrukt och pepparrotsdressing
1. Bryt varmrökt lax i bitar/skär kallrökt eller gravad lax i tunna skivor.
2. Sallad: Skala och hyvla rödbetorna tunt på mandolin eller med osthyvel. Spola den i kallt vatten i några omgångar så att den inte färgar av sig längre. Skala och hyvla morot och rättika på samma sätt. Lägg dem i kallt vatten ca 5 min så blir de knaprigare.
3. Skala och skär grapefrukten i hinnfria klyftor, ta till vara 2 msk saft. Dela och kärna ur avokadon. Dra bort skalet och skär avokadon i klyftor.
4. Dressing: Blanda alla ingredienser. Pensla lite av dressingen på avokadon så att den inte blir missfärgad.
5. Bryt salladen i bitar och lägg på ett fat. Toppa med rotfrukter, avokado, grapefrukt och lax. Ringla över dressing och toppa med pepparrot och koriander.