00000

Lax i en fräsch sallad med avokado och grapefrukt.

För 4 personer

Ingredienser

400 g lax, varmrökt, kallrökt eller gravad

Sallad

1 stor rödbeta
1 morot
1 bit rättika (ca 10 cm)
1 grapefrukt
2 avokador
1 hjärtsallad

Dressing

2 msk pressad citron
2 msk saft från grapefrukten
2 msk olivolja
1 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
1 msk riven pepparrot

Garnering

1 msk riven pepparrot
10 korianderblad

30 min

Laxsallad med avokado, grapefrukt och pepparrotsdressing

 

1. Bryt varmrökt lax i bitar/skär kallrökt eller gravad lax i tunna skivor.

2. Sallad: Skala och hyvla rödbetorna tunt på mandolin eller med osthyvel. Spola den i kallt vatten i några omgångar så att den inte färgar av sig längre. Skala och hyvla morot och rättika på samma sätt. Lägg dem i kallt vatten ca 5 min så blir de knaprigare.

3. Skala och skär grapefrukten i hinnfria klyftor, ta till vara 2 msk saft. Dela och kärna ur avokadon. Dra bort skalet och skär avokadon i klyftor.

4. Dressing: Blanda alla ingredienser. Pensla lite av dressingen på avokadon så att den inte blir missfärgad.

5. Bryt salladen i bitar och lägg på ett fat. Toppa med rotfrukter, avokado, grapefrukt och lax. Ringla över dressing och toppa med pepparrot och koriander.