00000

Laxsalladen serveras med en fin, liten getostmousse. Elegant och lätt och utan onödigt fett. Just sådan mat som man önskar sig om våren.

För 1 sats(er)

Ingredienser

200 g varmrökt lax
1 l salladsblad, blandade
150 g sockerärter
0,5 gurka, 8 cm
0,25 fänkål
1 röd knipplök, eller 1/2 vanlig röd lök
1 krm ärtskott

Dressing:

0,25 citron, saft av
0,5 tsk flingsalt
1 krm svartpeppar
1 msk olivolja

1. Börja med att blanda dressingen i den burk salladen ska transporteras i. Rör först ihop citron, salt och peppar och tillsätt när saltet lösts även oljan.
2. Skär laxen i kuber. Strimla salladen. Ansa och dela sockerärterna. Skiva gurka, fänkål och lök tunt – använd gärna blasten också.
3. Lägg ingredienserna efter hand i burken, men blanda inte om förrän den ska serveras.

Fler recept med: Fisk, Övrigt, Sallader