Laxsallad

Laxsalladen serveras med en fin, liten getostmousse. Elegant och lätt och utan onödigt fett. Just sådan mat som man önskar sig om våren.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 200 g varmrökt lax
  • 1 l salladsblad - blandade
  • 150 g sockerärter
  • 0,5 gurka - 8 cm
  • 0,25 fänkål
  • 1 knipplök - röd eller 1/2 vanlig röd lök
  • 1 krm ärtskott

Dressing

  • 0,25 citron - saft av
  • 0,5 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk olivolja

Gör så här

  1. Börja med att blanda dressingen i den burk salladen ska transporteras i. Rör först ihop citron, salt och peppar och tillsätt när saltet lösts även oljan.

  2. Skär laxen i kuber. Strimla salladen. Ansa och dela sockerärterna. Skiva gurka, fänkål och lök tunt – använd gärna blasten också.

  3. Lägg ingredienserna efter hand i burken, men blanda inte om förrän den ska serveras.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!