00000

Laxrulle på danskt rågbröd med wasabicrème och algsallad är en lite vacker och god munsbit. Den goda algsalladen säljs i fiskdisken.

För 10 personer:

Ingredienser

5 skivor rågbröd, danskt
300 g lax, gravad, i stora, tunna skivor
100 g färskost, naturell
1 tsk wasabipasta
1 dl algsallad
1 msk sesamfrön, vita

15 minuter + 30 minuter i frys

Laxrulle på danskt rågbröd med wasabicrème och algsallad  – gör så här:

  1. Lägg ut laxskivorna, lite omlott, på ett stort ark plastfolie. Blanda färskost och wasabi. Bred blandningen på laxen. Rulla ihop laxen, med hjälp av plasten, till en fast rulle. Lägg rullen i frysen ca 30 min.
  2. Skär bort kanterna på brödet och skär varje skiva i 2 bitar.
  3. Skär laxrullen i 10 skivor och lägg dem på bröden. Toppa med algsallad och strö över sesamfrön.
Fler recept med: Fisk, Lax, Snittar