Laxrulle på danskt rågbröd med wasabicrème och algsallad

Laxrulle på danskt rågbröd med wasabicrème och algsallad är en lite vacker och god munsbit. Den goda algsalladen säljs i fiskdisken.
Elisabeth Johansson
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 5 skivor rågbröd - danskt
  • 300 g lax - gravad, i stora, tunna skivor
  • 100 g färskost - naturell
  • 1 tsk wasabipasta
  • 1 dl algsallad
  • 1 msk sesamfrön - vita

Gör så här

  1. Lägg ut laxskivorna, lite omlott, på ett stort ark plastfolie. Blanda färskost och wasabi. Bred blandningen på laxen. Rulla ihop laxen, med hjälp av plasten, till en fast rulle. Lägg rullen i frysen ca 30 min.

  2. Skär bort kanterna på brödet och skär varje skiva i 2 bitar.

  3. Skär laxrullen i 10 skivor och lägg dem på bröden. Toppa med algsallad och strö över sesamfrön.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!