Laxrulle med pepparrot

Variera smaken på omeletten med det som finns hemma i kylskåpet, rökt skinka, strimlad korv, lök, paprika. Det är praktiskt att blanda ner det i äggsmeten eller strö det över strax innan den är färdiggräddad, på så sätt stannar fyllningen kvar när den ska rullas in i brödet.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 0,5 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar - nymald
  • 25 g rökt lax - strimlad
  • 1 msk gräslök - hackad
  • 1 tsk smör

Pepparrotsfärskost

  • 0,5 dl kesella
  • 0,5 tsk pepparrot - riven
  • 0,5 krm salt
  • 1 tunnbröd - rektangulärt

Gör så här

  1. Vispa upp äggen i en skål. Tillsätt salt, peppar, lax och gräslök.

  2. Stek omeletten i smör på medelstark värme i stekpanna 17 cm i diameter ca 2 min. Ta upp den och låt svalna.

  3. Blanda kesella, pepparrot och salt. Fördela det på bröden och lägg på laxomeletten. Rulla ihop och vira in i smörpapper.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!