Laxrulle med pepparrot
Variera smaken på omeletten med det som finns hemma i kylskåpet, rökt skinka, strimlad korv, lök, paprika. Det är praktiskt att blanda ner det i äggsmeten eller strö det över strax innan den är färdiggräddad, på så sätt stannar fyllningen kvar när den ska rullas in i brödet.
Ingredienser
- 2 ägg
- 0,5 krm salt
- 0,5 krm svartpeppar - nymald
- 25 g rökt lax - strimlad
- 1 msk gräslök - hackad
- 1 tsk smör
Pepparrotsfärskost
- 0,5 dl kesella
- 0,5 tsk pepparrot - riven
- 0,5 krm salt
- 1 tunnbröd - rektangulärt
Gör så här
-
Vispa upp äggen i en skål. Tillsätt salt, peppar, lax och gräslök.
-
Stek omeletten i smör på medelstark värme i stekpanna 17 cm i diameter ca 2 min. Ta upp den och låt svalna.
-
Blanda kesella, pepparrot och salt. Fördela det på bröden och lägg på laxomeletten. Rulla ihop och vira in i smörpapper.