Laxrullar med apelsin och fänkål

Laxrullar med apelsin och fänkål passar bra på julbordet. Den kallrökta laxen kan bytas ut mot gravad som variation.
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 10 skivor lax - kallrökt (à 40 g)
  • 1 apelsin
  • 100 g färskost - naturell
  • 1 krm svartpeppar - nymald + 1 krm
  • 1 fänkålsstånd - (250 g)
  • 1 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 gemsallad

Garnering

  • smörgåskrasse
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1 msk saft. Blanda apelsinskalet med ost och 1 krm peppar.

  2. Ansa och finstrimla fänkålen, gärna med mandolin. Blanda fänkålen med apelsinsaft och olja. Krydda med salt och 1 krm peppar.

  3. Lägg ut laxskivorna på en skärbräda. Bred på osten och lägg på fänkålen. Rulla ihop skivorna.

  4. Sära på bladen på salladen och lägg dem på ett fat. Lägg en laxrulle i varje salladsblad. Klipp över krasse och vrid över lite peppar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!