4.24.24.24.24.2

Laxrullar med apelsin och fänkål passar bra på julbordet. Den kallrökta laxen kan bytas ut mot gravad som variation.

För 10 personer på buffé:

Ingredienser

10 skivor lax, kallrökt (à 40 g)
1 apelsin
100 g färskost, naturell
1 + 1 krm svartpeppar, nymald
1 fänkålsstånd, (250 g)
1 msk olivolja
2 krm salt
1 gemsallad

Garnering:

smörgåskrasse
svartpeppar, nymald

20 minuter

Laxrullar med apelsin och fänkål – gör så här:

  1. Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1 msk saft. Blanda apelsinskalet med ost och 1 krm peppar.
  2. Ansa och finstrimla fänkålen, gärna med mandolin. Blanda fänkålen med apelsinsaft och olja. Krydda med salt och 1 krm peppar.
  3. Lägg ut laxskivorna på en skärbräda. Bred på osten och lägg på fänkålen. Rulla ihop skivorna.
  4. Sära på bladen på salladen och lägg dem på ett fat. Lägg en laxrulle i varje salladsblad. Klipp över krasse och vrid över lite peppar.
Fler recept med: Buffémat, Fisk, Jul, Lax