Laxröra med sting

Servera som förrätt eller drinktilltugg gjort à la minute.
Toppa våfflorna med kallrökt lax och kräm med sting av wasabi.
Toppa våfflorna med kallrökt lax och kräm med sting av wasabi. Foto: Lina Eriksson

Laxröra med sting

  • 200 g kallrökt lax
  • 4 salladslökar
  • 2 dl crème fraiche - lätt
  • 2 msk ingefära - riven
  • 0,5 msk wasabi
  • 2 krm salt

Garnering

  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Finhacka 100 g lax. Ansa och strimla salladslöken, spara lite av det gröna till garnering.

  2. Blanda resten av löken med lax, lätt crème fraiche, ingefära och wasabi. Salta.

  3. Bryt våfflorna i hjärtan. Toppa med laxröran och garnera med 100 g lax ­ och den sparade ­salladslöken. Vrid över peppar och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!