00000

Laga dubbel sats på en gång och ställ till med vardagsfest.

För 4 personer:

Ingredienser

1 msk smör
6 potatisar
1 zucchini
0,5 purjolök
6 soltorkade tomater
250 g bladspenat, tinad
1 msk olivolja
1 msk dill, hackad
0,5 + 0,5 tsk salt
0,5 + 0,5 krm svartpeppar, nymald
200 g lax, kallrökt skivad
3 ägg
4 dl mjölk
2 msk kapris

Tillbehör:

grönsallad

20 minuter + 50 minuter i ugn

Laxpudding – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Smörj en ugnssäker form med höga kanter med smör. Se till att smöret kommer upp på kanterna.
  2. Skala och skiva potatisen. Ansa och skiva zucchini och
    purjolök. Klipp eller hacka tomaterna i små bitar.
  3. Fräs zucchini, purjolök, tomater och spenat i olja ca 2 min. Tillsätt dill, 1/2 tsk salt och 1/2 krm peppar.
  4. Lägg potatisen i botten på formen. Fyll på med spenatblandningen och laxen i mindre bitar.
  5. Vispa ihop ägg och mjölk i en bunke. Krydda med 1/2 tsk  salt och 1/2 krm peppar. Häll äggsmeten i formen. Grädda mitt i ugnen ca 50 min tills puddingen stannat.
  6. Strö på kapris och servera med grönsallad.