Laxpudding med brynt smör och sockerärter

Laxpudding är helt galet gott, och det brynta smöret är bara ett måste.
Tom Sjöstedt
Foto: Magnus Skoglöf

Ingredienser

  • 400 g gravad lax
  • 600 g potatis - kokt
  • 2 gula lökar
  • 1 msk smör
  • 3 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 0,5 dl dill - hackad
  • 1 tsk salt

Tillbehör

  • 400 g sockerärter
  • 1 dl dill - plockad
  • 50 g smör

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala och skiva löken. Fräs löken i smör i en stekpanna ca 5 min. Skiva potatisen.

  2. Blanda mjölk, ägg och dill. Krydda av med salt. Varva lax, potatis och lök i en ugnssäker form.  Häll över äggstanningen. Tillaga mitt i ugnen ca 45 min.

  3. Koka sockerärterna i saltat vatten i en kastrull ca 1 minut. Låt rinna av och blanda med dill. Bryn smöret.

  4. Servera laxpuddingen med sockerärter, smör och gärna citronklyftor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!