4.64.64.64.64.6

Laxpudding är helt galet gott, och det brynta smöret är bara ett måste.

För 4 personer

Ingredienser

400 g gravad lax
600 g potatis, kokt
2 gula lökar
1 msk smör
3 dl mjölk
3 ägg
0,5 dl dill, hackad
1 tsk salt

Tillbehör:

400 g sockerärter
1 dl dill, plockad
50 g smör

15 minuter + 45 minuter i ugnen

Laxpudding med brynt smör och sockerärter – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala och skiva löken. Fräs löken i smör i en stekpanna ca 5 min. Skiva potatisen.
  2. Blanda mjölk, ägg och dill. Krydda av med salt. Varva lax, potatis och lök i en ugnssäker form.  Häll över äggstanningen. Tillaga mitt i ugnen ca 45 min.
  3. Koka sockerärterna i saltat vatten i en kastrull ca 1 minut. Låt rinna av och blanda med dill. Bryn smöret.
  4. Servera laxpuddingen med sockerärter, smör och gärna citronklyftor.