Laxpudding med brynt smör och sockerärter
Laxpudding är helt galet gott, och det brynta smöret är bara ett måste.
Ingredienser
- 400 g gravad lax
- 600 g potatis - kokt
- 2 gula lökar
- 1 msk smör
- 3 dl mjölk
- 3 ägg
- 0,5 dl dill - hackad
- 1 tsk salt
Tillbehör
- 400 g sockerärter
- 1 dl dill - plockad
- 50 g smör
Gör så här
-
Sätt ugnen på 200°. Skala och skiva löken. Fräs löken i smör i en stekpanna ca 5 min. Skiva potatisen.
-
Blanda mjölk, ägg och dill. Krydda av med salt. Varva lax, potatis och lök i en ugnssäker form. Häll över äggstanningen. Tillaga mitt i ugnen ca 45 min.
-
Koka sockerärterna i saltat vatten i en kastrull ca 1 minut. Låt rinna av och blanda med dill. Bryn smöret.
-
Servera laxpuddingen med sockerärter, smör och gärna citronklyftor.