Laxpudding med smält smör och ärter  

Laxpudding med smält smör och ärter är godast nylagad. Gör gärna dubbel sats och bjud in många gäster!
Allt om Mat
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 600 g lax - gravad, i tunna skivor
  • 3 gula lökar
  • 2 msk smör
  • 1,2 kg potatis - kall, kokt
  • 4 ägg
  • 4 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 0,5 dl dill - finhackad

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 150 g ärtor

Tillbehör

  • citronklyftor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala, ­halvera och skiva löken. Fräs löken i smör tills den är mjuk.

  2. Skiva potatisen. Vispa upp äggen och tillsätt mjölken. Krydda med salt.

  3. Varva potatis, lax, lök och dill i en ugnssäker form, översta lagret ska vara potatis. Häll över äggstanningen och tillaga mitt i ugnen ca 1 timme, tills puddingen har stannat.

  4. Lägg smöret i en kastrull och låt det smälta. Tillsätt ärterna, låt puttra 2–3 min. Servera laxpuddingen med smör, ärter och ­citronklyftor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!