44444

Laxpudding med smält smör och ärter är godast nylagad. Gör gärna dubbel sats och bjud in många gäster!

För 6 personer

Ingredienser

600 g lax, gravad, i tunna skivor
3 gula lökar
2 msk smör
1,2 kilo potatis, kall, kokt
4 ägg
4 dl mjölk
1 tsk salt
0,5 dl dill, finhackad 

150 g smör
150 g ärter

Tillbehör

citronklyftor

Laxpudding med smält smör och ärter – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala, ­halvera och skiva löken. Fräs löken i smör tills den är mjuk.
  2. Skiva potatisen. Vispa upp äggen och tillsätt mjölken. Krydda med salt.
  3. Varva potatis, lax, lök och dill i en ugnssäker form, översta lagret ska vara potatis. Häll över äggstanningen och tillaga mitt i ugnen ca 1 timme, tills puddingen har stannat.
  4. Lägg smöret i en kastrull och låt det smälta. Tillsätt ärterna, låt puttra 2–3 min. Servera laxpuddingen med smör, ärter och ­citronklyftor.