Laxpastrami med pepparrotsgräddfil och rotfruktschips

Knapriga chips och kallrökta laxkuber som dippas i smakrik röra – mingelvänligt snacks som kan förberedas i god tid.

40 min

Laxpastrami med pepparrotsgräddfil och rotfruktschips – gör så här:

1. Chips: Skala och skiva rotfrukterna tunt på mandolin eller med osthyvel. Hetta upp oljan till 160 grader i en fritös eller stor gryta. Fritera rotfrukterna, en sort i taget, ca 3 min, tills de har fin rostad färg. Låt chipsen rinna av på dubbelvikt hushållspapper. Krydda med salt.

2. Gräddfil: Blanda gräddfilen med 2 msk pepparrot och senap. Salta. Häll upp i en skål och strö över gräslök och 1 tsk pepparrot.

3. Skär laxen i cm-stora kuber. Blanda kryddorna och vänd runt laxkuberna tills de är helt täckta av kryddorna. Sätt tärningarna på tandpetare och servera till pepparrotsgräddfil och rotfruktschips.

Recept från