3.93.93.93.93.9

Recept på laxpasta med spenat. Löjligt enkel pastarätt där laxen puttrar ihop sig med spenat, grädde och citron. Låt gästerna vänta på pastan och få den rykande al dente!

För 4 portioner

Ingredienser

280 g tagliatelle
400 g laxfilé
0,25 purjolök
1 citron
2,5 dl matlagningsgrädde
80 g babyspenat
1 dl färskriven parmesanost
olivolja
1 + 1 krm svartpeppar, nymald
0,75 tsk flingsalt

Tillbehör:

1 dl parmesanost, riven

15 min

Laxpasta med spenat – gör så här:

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Tärna laxen. Ansa och finskiva purjolöken. Skrubba citronen i ljummet vatten, riv 1 tsk skal och pressa ut 2 msk saft.
  3. Fräs purjolöken i 1 msk olja ca 2 min. Tillsätt grädde, citronskal och -saft. Tillsätt laxen. Låt puttra under lock 
ca 3 min. Krydda med 1 krm peppar.
  4. Häll av och vänd ner den nykokta pastan i såsen. Tillsätt spenaten. Krydda med flingsalt och 1 krm peppar. Servera med parmesanost.

Tips! Fullkornspasta är nyttigare, har mer smak och passar väldigt bra till varmrökt lax. Variera med kallrökt lax.   Gillar du detta recept? Testa också vår krämiga pastasallad med kyckling och fetaost.

pren