00000

Ångkokt lax med pasta och grönsaker. Fisken får sjuda under lock. Grönsakerna slängs med i pastavattnet. Smart och gott med körvel som extra knorr!

För 4 portioner

Ingredienser

1 bit skinnfri laxfilé (500 g)
4 dl vatten
1 knipa grön sparris (250 g)
150 g sockerärter
1 knipa salladslök
1 kruka körvel
200 g spagetti
salt, flingsalt + nymald svartpeppar

Sås

1 tsk dijonsenap
1 msk lättmajonnäs
1 tsk strösocker
1 msk färskpressad limesaft
1/2 dl färskpressad apelsinsaft

15 min

Laxpasta med grönsaker

 

1. Sås: Blanda alla ingredienser i en stor skål.
2. Bryt av och släng den nedre, träiga delen på sparrisen. Skär sparrisen i bitar om 3 cm. Skölj sockerärterna. Skölj och hacka salladslöken. Hacka körveln.
3. Koka spagettin enligt anvisningen på förpackningen.
4. Krydda fisken med 1/2 tsk salt. Koka upp vatten i en kastrull med låga kanter (eller i en stekpanna). Sjud fisken under lock 5–8 min. Ta pannan från värmen.
5. Låt sparrisen koka med pastan de sista 
2–3 min. Låt sockerärterna koka med de sista 
30 sek. Häll av i durkslag.
6. Blanda pasta, grönsaker och sås och fördela på fyra tallrikar. Skär laxen i portionsbitar och lägg ovanpå. Toppa med salladslök och körvel. Krydda med 1/2 tsk flingsalt och 
1 krm peppar.