Laxpasta med citronsås, gräslök och kapris

Laxpasta med citronsås, gräslök och kapris är en perfekt rätt när man längtar efter en snabb, krämig pasta. Denna har mycket smak av rökt lax, citron och kapris.
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 300 g pasta - gärna penne
  • 300 g kallrökt lax
  • 1 citron
  • 3 msk kapris
  • 2 dl crème fraiche - lätt
  • 1 tsk dijonsenap
  • 0,5 dl gräslök - finskuren
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Koka pastan i lättsaltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Skär laxen i småbitar. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv det yttersta skalet av citronen och pressa ut 1 msk saft.  Låt kaprisen rinna av.

  2. Häll av vattnet från pastan och spara ca 1 dl av kokvattnet i kastrullen. Tillsätt crème fraiche och senap. Tillsätt pastan och rör om så att allt blandas.  Ställ kastrullen på svag värme.

  3. Vänd ner lax, kapris, citronskal och citronsaft i pastan. Strö över finhackad gräslök. Krydda med 2 krm peppar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!