3.83.83.83.83.8

Laxpasta med citronsås, gräslök och kapris är en perfekt rätt när man längtar efter en snabb, krämig pasta. Denna har mycket smak av rökt lax, citron och kapris.

För 4 personer:

Ingredienser

300 g pasta, gärna penne
300 g kallrökt lax
1 citron
3 msk kapris
2 dl lätt crème fraiche
1 tsk dijonsenap
0,5 dl gräslök, finskuren
svartpeppar, nymald

15 minuter

Laxpasta med citronsås, gräslök och kapris – gör så här:

  1. Koka pastan i lättsaltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Skär laxen i småbitar. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv det yttersta skalet av citronen och pressa ut 1 msk saft.  Låt kaprisen rinna av.
  2. Häll av vattnet från pastan och spara ca 1 dl av kokvattnet i kastrullen. Tillsätt crème fraiche och senap. Tillsätt pastan och rör om så att allt blandas.  Ställ kastrullen på svag värme.
  3. Vänd ner lax, kapris, citronskal och citronsaft i pastan. Strö över finhackad gräslök. Krydda med 2 krm peppar.