Laxmacka med potatis- och fänkålssallad

Recept på laxmacka med potatis- och fänkålssallad. Ta med lax och potatissallad i burkar. Då kan mackorna enkelt göras färdiga på plats, precis före servering.

För 2 personer

Ingredienser

250 g färskpotatis kokt
0,5 fänkålsstånd litet
1 bit gurka (ca 5 cm)
4 skivor bröd mörkt
100 g gravad lax i tunna skivor

Pepparrotsdressing:

0,75 dl crème fraiche
2 msk pepparrotsvisp
0,5 msk vitvinsvinäger
0,5 tsk salt
0,5 krm svartpeppar nymald

Garnering:

4 rädisor
0,5 ask smörgåskrasse

25 minuter

Gör så här:

  1. Strimla fänkålen tunt, gärna på mandolin. Skala, halvera och kärna ur gurkan. Skär i halvmånar. 
  2. Dressing: Blanda alla ingredienser.
  3. Skär potatisen i mindre bitar. Blanda potatis och grönsaker med dressingen. Fördela potatissalladen på bröden. Toppa med gravad lax, skivade rädisor och krasse. 

 

Fler recept med: Mackor, Övrigt, Picknick