Smarrig laxlasagne som går att frysa in.

För 4 person(er)

Ingredienser

400 g kallrökt lax
450 g fryst bladspenat
1 msk smör
2 vitlöksklyftor
2 krm salt
2 krm nymald vitpeppar
12 lasagneplattor gärna gröna
0,5 dl mandelspån

Ostsås:

1 dl vetemjöl
1 l mjölk
4 msk koncentrerad fiskfond
2 krm nymald vitpeppar
1 dl riven ost

Laxlasagne – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°.  Skär laxen i bitar.
  2. Tina och grovhacka spenaten och fräs den i smör tillsammans med pressad vitlök. Salta och peppra. Blanda i laxen.
  3. Sås: Rör ut mjölet i lite av mjölken i en kall kastrull. Blanda i resten av mjölken och fiskfonden och låt såsen sjuda 5 min under omrörning. Smaka av med peppar. Rör ner osten.
  4. Häll lite av såsen i botten på en ugnssäker form. Lägg på lasagneplattor och lax- och spenatfräs. Fortsätt med plattor, sås och fräs, översta lagret ska vara plattor och sås. Strö över mandelspån.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.
  6. Servera med rivna morötter.

 

Ps. Recept på klassiskt lasagne hittar du här!