33333

Smarrig laxlasagne som går att frysa in.

För 4 person(er)

Ingredienser

400 g lax, kallrökt
450 g bladspenat, fryst
1 msk smör
2 vitlöksklyftor
2 krm salt
2 krm vitpeppar, nymald
12 lasagneplattor, gärna gröna
0,5 dl mandelspån

Ostsås:

1 dl vetemjöl
1 liter mjölk
4 msk fiskfond, konc
2 krm vitpeppar, nymald
1 dl ost, riven

Tillbehör:

morötter, rivna

20 minuter + 30 minuter i ugn

Laxlasagne – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°.  Skär laxen i bitar.
  2. Tina och grovhacka spenaten och fräs den i smör tillsammans med pressad vitlök. Krydda med salt och peppar. Blanda i laxen.
  3. Sås: Rör ut mjölet i lite av mjölken i en kastrull. Blanda i resten av mjölken och fiskfonden och låt såsen sjuda 5 min under omrörning. Krydda med peppar. Rör ner osten.
  4. Häll lite av såsen i botten på en ugnssäker form. Lägg på lasagneplattor och lax- och spenatfräs. Fortsätt med plattor, sås och fräs, översta lagret ska vara plattor och sås. Strö över mandelspån.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.
  6. Servera med rivna morötter.

 

Ps. Recept på klassiskt lasagne hittar du här!