Laxlasagne

Smarrig laxlasagne som går att frysa in.
Eva Boström
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 400 g lax - kallrökt
  • 450 g bladspenat - fryst
  • 1 msk smör
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 krm salt
  • 2 krm vitpeppar - nymald
  • 12 lasagneplattor - gärna gröna
  • 0,5 dl mandelspån

Ostsås

  • 1 dl vetemjöl
  • 1 l mjölk
  • 4 msk fiskfond - konc
  • 2 krm vitpeppar - nymald
  • 1 dl ost - riven

Tillbehör

  • morötter - rivna

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.  Skär laxen i bitar.

  2. Tina och grovhacka spenaten och fräs den i smör tillsammans med pressad vitlök. Krydda med salt och peppar. Blanda i laxen.

  3. Sås: Rör ut mjölet i lite av mjölken i en kastrull. Blanda i resten av mjölken och fiskfonden och låt såsen sjuda 5 min under omrörning. Krydda med peppar. Rör ner osten.

  4. Häll lite av såsen i botten på en ugnssäker form. Lägg på lasagneplattor och lax- och spenatfräs. Fortsätt med plattor, sås och fräs, översta lagret ska vara plattor och sås. Strö över mandelspån.

  5. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.

  6. Servera med rivna morötter.

Ps. Recept på klassiskt lasagne hittar du här!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!