Laxlasagne med sparris och spenat

00000

Ett härligt alternativ till klassikern lax i ugn är laxlasagne. Passar hela familjen och är en perfekt matlåda dagen efter! Med lite fisk- och grönsaksfond blir smaken extra intensiv.

För 4 personer

Ingredienser

7 dl mjölk, 3%
2 msk vetemjöl
150 g ost, riven lagrad (gärna Prästost)
1 msk Bong Touch of Taste Fiskfond
1 tsk Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond
1 msk smör
1 knippe sparris, grön i bitar
100 g champinjoner, färska i klyftor
100 g babyspenat, färsk
150 g lax, kallrökt i tärningar
lasagneplattor

60

GÖR SÅ HÄR

  1. Häll mjölk och fond i en kastrull, vispa i mjölet och låt det koka upp under omrörning. Drag kastrullen åt sidan när det kokar rejält och rör i osten.
  2. Hetta upp en stekpanna, lägg i smöret och fräs sparris och champinjoner några minuter. Rör i spenat och lax och ställ åt sidan.
  3. Smörj en ugnssäker form och varva lax-fräs, pastaplattor och sås. Avsluta med sås och låt allt vila 20 minuter. Grädda sedan lasagnen i 200 grader i 20-25 minuter.