00000

30 min
Potatisen får gärna vara varm när den blandas med grönsakerna

För 4 person(er)

Ingredienser

600 g lax, skinn- och benfri

Buljong

2 dl vatten
1 fiskbuljongtärning
0,5 dl citron, pressad saft
2 tsk salt

Skördesallad

800 g färskpotatisar, små
100 g skogschampinjoner
9 rädisor
150 g sockerärter
1 pkt cocktailtomater
ärtskott

pepparrotsfil

3 dl gräddfil
1 msk dijonsenap
1 tsk honung, flytande
1 msk olivolja
0,5 dl pepparrot, finriven
0,5 tsk salt

1. Skär laxen i 3–4 cm stora kuber. Koka upp vatten, buljongtärning, citronsaft och salt. Lägg ner laxkuberna i den heta buljongen. Täck med lock och ställ åt sidan minst 10 min.
2. Koka potatisen. Skiva champinjoner och rädisor, strimla sockerärterna, halvera tomaterna och grovahacka ärtskotten. Blanda grönsaker och potatis.
3. Blanda gräddfil, senap, honung, olivolja, pepparrot och salt. Vänd ner hälften av blandningen i skördesalladen och spara resten till servering.
4. Värm ev laxkuberna försiktigt precis före servering. Servera med lite extra riven pepparrot.