Laxkub med hummer, saffranssås och löjrom

Laxskivor och hummer kan stå färdigt på tallrikar i kylen. Lägg på löjrom och sås vid servering.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 hummer
  • 200 g gravad lax - skinnfri

Saffranssås

  • 1 msk fiskfond - koncentrerad
  • 2 msk vitt vin - eller citronsaft
  • 1 dl vatten
  • 1 dl vispgrädde
  • 0,5 krm saffran
  • 0,5 krm vitpeppar - nymald

Till garnering

  • dill
  • 50 g löjrom

Gör så här

  1. Dela hummern på längden. Ta ur hummerkött och eventuellt rom och dela det i mindre bitar. Knäck klorna med en nötknäppare och peta försiktigt ut hummerköttet.

  2. Skär laxen i 3 tunna skivor per portion, 2 x 2 cm stora, och lägg dem på varandra.

  3. Koka ihop ingredienserna till saffranssåsen och låt koka tills hälften återstår.

  4. Fördela laxen på tallrikar och lägg på hummerkött. Ringla den varma såsen runt och lägg på löjrom. Garnera med dill.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!