30 min
Laxinlindad torsk i krämig citronsås — gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader. Skrubba och koka potatisen mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet och låt ånga av.
- Lägg fiskfiléerna på en skärbräda. Krydda med 1 tsk salt. Linda lax runt om. Lägg fisken i en ugnssäker form.
- Skala 1⁄2 citron och skär den i små trekanter. Strö den över fisken. Spara ev några bitar skal till garnering. Häll citronsåsen över fisken och gratinera mitt i ugnen ca 15 min.
- Bryt av den nedre delen av sparrisen. Skölj 1⁄2 citron noga i ljummet vatten och skär den i grova klyftor. Grilla sparris och citronklyftor i grill- eller stekpanna ca 2 min. Stek potatisen i 2 msk smör i en stekpanna ca 2 min. Häll över vinäger och krydda med 1⁄2 tsk salt.
- Servera fisken med smörslungad potatis, sparris och citron. Strö ev över citronbitar på fisken.