Laxgratäng med pepparot

Den rökta laxen gör sig riktigt bra i en potatisgratäng med pepparrot. Prova!
Allt om Mat

Ingredienser

  • 0,75 kg potatis - mjölig
  • 1 purjolök
  • 300 g rökt lax
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk pepparrot - riven
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl ost - riven

Tilbehör

  • sallad
  • pepparrot - riven

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och skiva potatis.

  2. Skiva purjolök och lax.

  3. Blanda potatis och purjolök med salt, peppar och pepparrot. 4.Varva det med laxen i en ugnssäker form eller i portionsformar.

  4. Häll på grädden och strö över osten.

  5. Grädda mitt i ugnen ca 40 min.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!