3.43.43.43.43.4

Receptet på apelsinsåsen går att flerdubbla. Den går utmärkt att frysa och passar även till stekt eller grillat fläskkött.

För 2 personer:

Ingredienser

200 g laxfilé
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
1 tsk olivolja

Sås:

0,5 gul lök
0,5 gul paprika
0,5 apelsin, pressad saft
0,5 hönsbuljongtärning
0,5 dl vatten
1 krm svartpeppar, nymald

Tillbehör:

100 g couscous
2 paprikor, i olika färger

20 minuter

Laxfilé med apelsinsås – gör så här:

  1. Sås: Skala och hacka löken. Ansa och skär paprikan i bitar. Koka lök och paprika i apelsinsaft, smulad buljongtärning och vatten ca 10 min utan lock. Mixa såsen slät. Krydda med peppar.
  2. Koka couscousen enligt anvisning på förpackningen. Ansa och skär paprikan i tärningar.
  3. Skär laxen i 2 x 2 cm stora bitar. Krydda med salt och peppar. Stek den i olja ca 2 min runt om. Lyft upp den och stek paprikan ca 2 min. Blanda ner den i couscousen. Lägg på laxen och ringla över apelsinsås. Garnera med apelsinskiva.