Laxfilé med Ansjovistoast och Senapsvinägrett

En överraskade krispig och smakrik toast serveras till den saftiga laxen och salladen.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g laxfilé - med skinnet kvar
  • 200 g potatis - kokt i skivor
  • 2 tomater - i klyftor
  • 1 avokado - i skivor
  • 4 rödlök - skivor
  • 4 gul lök - skivor
  • 4 romansalladblad
  • 200 g haricots verts - kokta
  • 50 g spenat - färsk
  • 2 ägg - kokta och halverade

Senapsvinägrett

  • 2 tsk fransk senap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 0,75 dl olivolja
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 3 msk vatten

Ansjovistoast

  • 2 formbröd - dagsgammalt i skivor
  • 3 sardellfiléer - skurna i mindre bitar
  • 4 lökringar - gula
  • 60 g parmesan - riven

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.

  2. Vinägrett: Blanda senap och vinäger. Vispa i oljan droppvis till en tjock dressing. Salta, peppra och späd med vatten om det behövs.

  3. Ansjovistoast: Halvera brödet. Lägg dem på plåt. Fördela ingredienserna över.

  4. Salta och peppra laxen. Grilla den med skinnsidan nedåt i het grillpanna ca 1 min till fin färg. Lägg över laxen på plåten med toasten. Efterstek i ugnen 7-10 min. Ta ut laxen och låt toasten stå tills den fått vacker färg.

  5. Servering: Fördela potatisen på 4 tallrikar. Därefter tomater, avokado och lök. Ställ ett romansalladsblad vid sidan. Fyll på med bönor, spenat, ägghalvor och dressing.

  6. Lägg på varm lax och toast allra sist. Servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!